Άρχισε η αστυνόμευση του Πεδίου του Άρεως

Μετά από χρόνια απαξίωσης και αδιαφορίας που είχαν μετατρέψει το Πεδίον του Άρεως στη μεγαλύτερη πιάτσα ναρκωτικών της Αθήνας, άρχισε από την περασμένη Κυριακή η αστυνόμευση του Πάρκου με δεκάδες άνδρες της Αστυνομίας, της ομάδας Δίας και της Ασφάλειας να κυκλοφορούν στις διαδρομές του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της Αθήνας με στόχο «ούτε ένας κόκκος ναρκωτικών να διακινείται στο Πάρκο».

Το επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας αναμορφώθηκε με κατεύθυνση να παραδοθούν και πάλι στους πολίτες οι χώροι που είχαν γίνει απαγορευτικοί λόγω της υψηλής παραβατικότητας, μετά και από την τραγική απώλεια του 25χρονου φοιτητή στον λόφο Φιλοπάππου.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Πεδίου του Άρεως με έκπληξη διαπιστώνουν από τη Δευτέρα την απουσία των εμπόρων ναρκωτικών και των δεκάδων τοξικοεξαρτημένων που αναπτύσσονταν γύρω τους, αφού ακόμα και το κέντρο της «πιάτσας» (το «ξέφωτο Μπότσαρη») είναι πλέον άδειο από «θαμώνες» και μόνο το βανδαλισμένο μνημείο του ήρωα του ’21 θυμίζει ότι μέχρι το Σάββατο η περιοχή αποτελούσε βασίλειο της ανομίας και των ναρκεμπόρων.

Κάτοικοι που δραστηριοποιούνται για το ξαναζωντάνεμα του Πεδίου του Άρεως είπαν στον ΣΚΑΪ ότι αποδείχθηκε ότι «όταν η Αστυνομία θέλει, μπορεί να κάνει τη δουλειά της», εκφράζοντάς όμως και τις επιφυλάξεις τους για το εάν η αστυνόμευση θα έχει τη συνέχεια που απαιτείται για να εκριζωθεί οριστικά το εμπόριο ναρκωτικών από το Πάρκο.

Δυστυχώς, πάντα σύμφωνα με τους κατοίκους, η επιχείρηση της Αστυνομίας δεν βρίσκει το Πεδίον του Άρεως σε καλή κατάσταση ώστε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Η Περιφέρεια Αττικής, που έχει την αποκλειστική ευθύνη του χώρου, έχει εγκαταλείψει και πάλι το Πάρκο χωρίς φωτισμό, με αφρόντιστο πράσινο, ανεπαρκή καθαριότητα, χαλασμένες παιδικές χαρές, κλειστές τουαλέτες, άνυδρη την υδάτινη διαδρομή και τον ροδώνα, κατεστραμμένες τις δημόσιες βρύσες, διαλυμένα τα σιντριβάνια και κλειστά τα αναψυκτήρια και τα περίπτερα με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι αφιλόξενος για τους επισκέπτες.

Οι κάτοικοι σχεδιάζουν να κάνουν νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη Ρένα Δούρου - αν και έχει απορρίψει όλα τα προηγούμενα αιτήματά τους για διάλογο - προκειμένου να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία για το ξαναζωντάνεμα του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της πρωτεύουσας.


Το βανδαλισμένο «Ηρώο Μπότσαρη» θυμίζει ότι μέχρι το Σάββατο ο χώρος ήταν παραδομένος στο ναρκεμπόριο. Ανάμεσα στα συνθήματα υπάρχει και ένα που γράφει «Κάτω η δικτατορία της νηφαλιοκρατίας»!


H πιάτσα ναρκωτικών του Πεδίου του Άρεως για πρώτη φορά έχει μείνει χωρίς εμπόρους, ντίλερς και χρήστες.


Πεζές περιπολίες αστυνομικών στο Πεδίον του Άρεως ώστε να αποτραπεί η επανεγκατάσταση του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών.


Δυστυχώς το Πεδίον του Άρεως δεν είναι έτοιμο να υποδεχτεί επισκέπτες καθώς πολλές υποδομές του είναι κατεστραμμένες ή εκτός λειτουργίας εδώ και χρόνια.


Πηγή: skai.gr