Κλείσιμο

Περιπολίες αντί για μπλόκα είχε η ΕΛΑΣ την ημέρα της καταστροφής στο Μάτι

Η Ελληνική Αστυνομία είχε αντικαταστήσει με περιπολίες την απαγόρευση κυκλοφορίας που κανονικά όφειλε να εφαρμόσει σε ορισμένα σημεία της ανατολικής Αττικής την ημέρα της πολύνεκρης πυρκαγιάς στο Μάτι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς επιπέδου τέσσερα, που ήταν σε ισχύ στις 23 Ιουλίου, προβλέπει μπλόκα σε Νέο Βουτζά και Λύρειο Ίδρυμα.

Ωστόσο, την προηγούμενη ημέρα διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. περιελάμβανε περιπολίες στις εισόδους που οδηγούν στην περιφερειακή Υμηττού και στον Λόφο Φούρεσι.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως εάν η απαγόρευση κυκλοφορίας εφαρμοζόταν κανονικά θα υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης προειδοποίησης των κατοίκων στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι, και συνεπώς θα ήταν ευκολότερη η απομάκρυνσή τους προτού η φωτιά φτάσει στα σπίτια τους.

Οι διαταγές που είχαν οι αστυνομικοί άλλαξαν εκ νέου το πρωινό της 24ης Ιουλίου, όταν γινόταν σαφές το μέγεθος της καταστροφής και ανακαλύπτονταν σοροί.

Με την ένδειξη «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ», η νέα εντολή αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Εφαρμόσατε, από λήψεως και μέχρι νεωτέρας, το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών σε δρόμους που οδηγούν σε δάση, άλση, αλσύλλια κ.λπ., σύμφωνα με τις αποφάσεις των κατά τόπους κ.κ. αντιπεριφερειαρχών».
Πηγή: skai.gr