Έρευνα για τις διόδους προς την παραλία στο Μάτι ζήτησε ο Κοντονής

Την διερεύνηση της πρόσβασης των πολιτών στον αιγιαλό στο επίμαχο σημείο της τραγωδίας στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι από τη φονική πυρκαγιά, ζητά η κυβέρνηση από τις εισαγγελικές Αρχές.

Με παραγγελία του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προς την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ζητείται να διερευνηθεί, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τη πυρκαγιά, εάν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις. Ο υπουργός ζητά επίσης να εξεταστεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες.

Σε αυτά τα πλαίσια, η εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη που διενεργεί την έρευνα αναμένεται να καλέσει όχι μόνον τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, αλλά και αρμόδιους από την Πολεοδομία που θα κληθούν να απαντήσουν αν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Παράλληλα, η εισαγγελέας συνεχίζει να λαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη να παραμένει το πρωί για περίπου δύο ώρες στο εισαγγελικό γραφείο, καταθέτοντας όσα γνωρίζει.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί επίσης οι δήμαρχοι Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς και Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, καθώς και επιτελικά στελέχη της Πυροσβεστικής.

Για τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί ο δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημ. Κατσιγιάννης. Αναμένεται να λάβει κλήση και ο Δημήτρης Μπαλτάκος, επικεφαλής της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών Λιμενικού Σώματος που επιχείρησε ανοιχτά του οικισμού Μάτι.

Ο κατάλογος των μαρτύρων πάντως προς το παρόν παραμένει ανοιχτός, με την εισαγγελική Αρχή να καλεί προς κατάθεση και άλλους μάρτυρες, εφόσον κριθεί στην πορεία της έρευνας πως έχουν να συνεισφέρουν σημαντικά στοιχεία.

Για αύριο Τετάρτη κλήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα που αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό την ημέρα της πυρκαγιάς.

Μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών στελεχών η Εισαγγελία θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις συγγενών θυμάτων.

Η Εισαγγελία αναμένει παράλληλα το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και τη γνωμάτευση του πυραγού που έχει διοριστεί ως ειδικός πραγματογνώμονας.
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Δαμιανός