Τεράστια προβλήματα σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω της βροχής (videos)

Σοβαρότατα προβλήματα προκάλεσαν σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και δυτικά, οι δριμύτατες καταιγίδες που μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια και διέκοψαν την κανονική λειτουργία των μέσων μεταφοράς.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 300 κλήσεις για άντληση υδάτων και για παροχές βοήθειας, κυρίως από το κέντρο της Αθήνας και το Γαλάτσι, αλλά και από πολλές άλλες περιοχές στην δυτική και βόρεια Αττική.

Πραγματοποιήθηκαν 10 επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών από τα οχήματα τους σε Αχαρνών, Πατήσια, Νέα Ιωνία και Φιλαδέλφεια.

Πέρα από την Πυροσβεστική, η Αστυνομία προχώρησε στον απεγκλωβισμό 20 πολιτών από σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε Αμπελόκηπους, Πανόρμου, Γαλάτσι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχουν κινδυνεύσει ζωές. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν συγκροτηθεί 51 συνεργεία με 135 πυροσβέστες.

Χωρίς ρεύμα είχαν μείνει περιοχές σε Γαλάτσι, Αμπελόκηπους, Μελίσσια και Γλυφάδα. Στις περισσότερες περιοχές η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί.



Ποτάμια κεντρικοί οδικοί άξονες

Η βροχή προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλούς δρόμους, με δεκάδες φανάρια να τίθενται εκτός λειτουργίας.

Η λεωφόρος Μεσογείων πλημμύρισε σε ορισμένα σημεία και προσωρινά η Πυροσβεστική έκλεισε την είσοδο από την Μιχαλακοπούλου. Υπήρχαν κάδοι απορριμμάτων στο δρόμο.

Έκλεισε επίσης και η άνοδος της Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, ενώ μεγάλη ήταν η συσσώρευση υδάτων στην λεωφόρο Κηφισίας.

Κλαδιά δένδρων έχουν πέσει στην Αλίμου. Μποτιλιάρισμα υπάρχει στην Παραλιακή, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Υπάρχει επίσης συσσώρευση υδάτων στο ύψος της Καλαμακίου, επειδή έσπασε φρεάτιο βόθρου.

Προβλήματα και στο Μετρό

Κλειστός είναι ο σταθμός στην Πάνορμου καθώς πέφτει μεγάλη ποσότητα νερού στις δύο αποβάθρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πλημμυρίσει δωμάτια με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται από τεχνικούς.

Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

Για περισσότερο από μια ώρα έμεινε κλειστός ο σταθμός του Νομισματοκοπείου, λόγω αλλεπάλληλων διακοπών ρεύματος.

Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει γύρω από τον σταθμό στον Περισσό σε σημείο που αυτοκίνητα μετά βίας φαίνονται πάνω από το νερό.



Οι συστάσεις των Αρχών

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

Κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων αποφεύγουμε:
  • να διασχίζουμε χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα (και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή τους)
  • τις εργασίες υπαίθρου & δραστηριότητες σε θαλάσσιες & παράκτιες περιοχές
  • τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα & πινακίδες
Πηγή: skai.gr