Ώρες πριν την ενημέρωση Τσίπρα είχαν βρεθεί οι πρώτοι νεκροί

Όλο και περισσότερα ερωτήματα γεννώνται για την ενημέρωση που δόθηκε στον πρωθυπουργό το πρώτο βράδυ της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, όπου δεν έγινε καμία αναφορά σε νεκρούς, καθώς όλο και περισσότεροι υπηρεσιακοί παράγοντες αποκαλύπτουν πως είχαν ενημερώσει για σορούς αρκετές ώρες πριν.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας, είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Εκτίμησε ότι εφόσον αυτό έγινε γνωστό μέσω ασυρμάτου, λογικά θα πρέπει να είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας.

Επίσης, το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς, πριν λάβει χώρα η ενημέρωση στον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΚΑΪ είχε πληροφορίες από το ΕΚΑΒ για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ωστόσο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, κατά την ενημέρωση που έγινε στον Αλέξη Τσίπρα δεν έγινε καμία αναφορά σε θύματα.

Χθες Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προσπάθησε να αποκρούσει την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την ενημέρωση που δόθηκε πρωθυπουργό.

Υποστήριξε ότι οι συνέπειες φυσικών καταστροφών δεν είναι άμεσα κατανοητές κι ότι η εικόνα που δόθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ήταν «πραγματική».
Πηγή: skai.gr
TAGS: Φωτιά