Πρόεδρος Πυροσβεστών: Η Πυροσβεστική εισηγήθηκε εκκένωση, αλλά δεν έγινε

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής που επιχειρούσε στο πεδίο στην ανατολική Αττική εισηγήθηκε στο συντονιστικό όργανο εκκένωση του οικισμού Μάτι, όμως αυτή δεν έγινε ποτέ, είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος.

Τόνισε πως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έπρεπε να έχει παραιτηθεί και θα έπρεπε να ζητά συγγνώμη ανά πέντε λεπτά στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη και να τον μιμηθεί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Αν είχε γίνει εκκένωση θα είχαμε πολύ λιγότερα θύματα, εκτίμησε στο σταθμό μας ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κώστας Συνολάκης.

Η εκκένωση θα ήταν πρακτικά πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, με δεδομένη την ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς, είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχαν κινηθεί ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση της Πέμπτης, υποστηρίζοντας πως στην πράξη είναι αδύνατο να εκκενωθεί πυκνοκατοικημένος οικισμός σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Πηγή: skai.gr