Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα . Αντιμέτωπη με έξι σημαντικά μέτωπα η χώρα

Συνεχίζει να πλήττει τη χώρα μας η πύρινη λαίλαπα, η οποία, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής επίσημες πληροφορίες, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 74 ανθρώπους. Η πυροσβεστική με νεότερη ανακοίνωσή της κάνει λόγο για έξι βασικά πύρινα μέτωπα σε Αττική, Κορινθία, Χανιά και Φθιώτιδα. 

Μαίνεται η φωτιά στα Γεράνια Όρη, όπου το κύριο μέτωπο βρίσκεται βορειοδυτικά των Αγίων Αναργύρων.

Το μέτωπο της φωτιάς πάνω από τους Αγίους Θεοδώρους είναι τεράστιο είπε στο ΣΚΑΪ ο Γιώργος Γκιώνης, Δήμαρχος Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων.

Κατήγγειλε ότι το μέτωπο ξέφυγε γιατί τα εναέρια μέσα άρχισαν να επιχειρούν μετά τις 2 το μεσημέρι και τόνισε ότι η περιοχή θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αν δεν αρχίσουν να επιχειρούν από πολύ νωρίς το πρωί τα εναέρια μέσα.

Όπως είπε ο κ Γκιώνης, χρειάστηκε να εκκενωθούν τρεις οικισμοί. Πρόκειται για τους οικισμούς Λιοντάρι, Κατσιβίρι και Νέα Πολιτεία.

Στην Καλλιτεχνούπολη Πεντέλης υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, χωρίς όμως να υπάρχει ενεργό μέτωπο. Το πρωί θα επιχειρήσουν εκ νέου τα εναέρια μέσα.
Παραμένει ενεργό το μέτωπο στο Ζεμενό Κιάτου, στην Κορινθία. Το μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών, καθώς το σημείο είναι δύσβατο.

Διάσπαρτες εστίες, χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένουν στις θέσεις Μετόχι και Κακόπετρα, στα Χανιά Κρήτης.

Διάσπαρτες εστίες έχει και η φωτιά στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου πάντως η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Λευκίμμη του δήμου Σουφλίου.

Η πυροσβεστική παρακαλεί για να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αγνοουμένων, οι συγγενείς και οι οικείοι αυτών, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199, για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια των συνανθρώπων μας και την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες.


Πηγή: skai.gr -AMΠΕ