Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Κέντρο συγκέντρωσης προσφορών για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές δημιούργησε το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος 5 και Λοκρίδος στο Μοσχάτο.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε για σήμερα Τρίτη λόγω μεγάλης ανταπόκρισης και θα συνεχιστεί αύριο στις 11:00 το πρωί.

Οι πολίτες θα μπορούν να φέρουν φάρμακα όπως Fucidine και Betadine, γάζες, τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως φρυγανιές παξιμάδια και μπισκότα καθώς και μωρομάντηλα και πάνες για να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.



Επιπλέον ο δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104 και καλεί όσους έχουν ανάγκη να προσέλθουν στο ανωτέρω σημείο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.



Έτοιμοι να συνδράμουν άμεσα "αν παρουσιαστεί οποιαδήποτε επιπλέον ανάγκη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών" είναι οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Με την ευχή "η τραγωδία αυτή να λήξει σύντομα", ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τονίζει την ετοιμότητά του να συνδράμει σε ιατροφαρμακευτικό υλικό εφόσον υπάρξει ανάγκη.

"Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παρακολουθούν συγκλονισμένοι την πύρινη τραγωδία που πλήττει την Αττική. Παρ' όλο που βρισκόμαστε μακριά από τα μέτωπα της φωτιάς, η ψυχή, η καρδιά και η σκέψη μας είναι στα θύματα αυτής της τραγωδίας και στους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας" τονίζεται στην επιστολή.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί, εκτάκτως, όλους όσους μπορούν να δώσουν αίμα παράγωγά αυτού, για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

«Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε. Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού» αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή του το Κέντρο.

Το ΕΚΕΑ, συγκεκριμένα καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα:

Σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00π.μ. - 14:00μ.μ.

Στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ», με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο 9:00 π.μ. - 20:00μ.μ.


Επίσης όπως αναφέρει το ΕΚΕΑ, μπορούμε να προσφέρουν αίμα σε όλη τη χώρα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και να στηρίξουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος.

Εταιρείες που προσέφεραν στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές:

BAYER – ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
UNILIVER – ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΔΙΟΣ - ΝΕΡΑ
ΔΙΡΦΥΣ - ΝΕΡΑ
COFFEΕ BRANDS - ΝΕΡΑ
MILL HOUSE - ΜΠΑΡΕΣ
ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ - ΜΠΑΝΑΝΕΣ
ΟΛΥΜΠΟΣ – ΧΥΜΟΙ, ΓΑΛΑ
ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ – ΝΕΡΑ ΙΟΛΗ
3 ΕΨΙΛΟΝ – ΝΕΡΑ ΑΥΡΑ
CHIPITA – ΚΡΟΥΑΣΑΝ , ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΜΕΓΑ – ΠΑΝΕΣ BAYBILINO KAI ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΡΟΝΤΙΔΑΣ
ELBISCO – ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ







Πηγή: skai.gr