Τους 76 έφτασαν οι νεκροί από την φωτιά στην ανατολική Αττική

Τουλάχιστον 76 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην καταστροφική πυρκαγιά που κατακαίει από χθες την ανατολική Αττική.

Ο επίσημος απολογισμός που ανακοίνωσε η Πυροσβεστική κάνει λόγο για 74 θύματα, όμως, σύμφωνα με πλάνα του ΣΚΑΪ, λίγο πριν τις 20:00 πυροσβέστες εντόπισαν δύο ακόμα νεκρούς, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, στον οικισμό Μάτι.

Ο απολογισμός αναμένεται να γίνει ακόμα πιο βαρύς, με αξιωματούχους των σωμάτων ασφαλείας να εκτιμούν πως ο αριθμός των αγνοούμενων είναι τριψήφιος. Το ερώτημα είναι εάν ορισμένοι από τους δηλωμένους αγνοούμενους περιλαμβάνονται στα θύματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής έκαναν νωρίτερα ιδιαίτερα δυσοίωνες εκτιμήσεις όσον αφορά την τύχη των αγνοούμενων, περισσότερες από 24 ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς.

Εκατόν-τριάντα άνδρες του στρατού και της Πυροσβεστικής συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, του Πικερμίου και του Νέου Βουτζά.

Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους συγγενείς και οικείους των αγνοουμένων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Σε 187 ανέρχονται οι τραυματίες, ανάμεσά τους 23 παιδιά. Εξ αυτών 71 ενήλικες και 11 παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα. Δέκα άτομα είναι διασωληνωμένα.

Τα περισσότερα παιδιά αναμένεται να λάβουν εξιτήριο την Τετάρτη.

Στους νεκρούς συγκαταλέγονται ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά. Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως δύο Πολωνοί, μια μητέρα και ο γιος της, είναι μεταξύ των θυμάτων.

Οι κηδείες των θυμάτων των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική θα τελεστούν δημοσία δαπάνη.

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.

Ο πρωθυπουργός έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.
Πηγή: skai.gr