Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αποφυλακίστηκε ο πρώην Υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος σε συνέχεια της απόφασης του πενταμελούς Εφετείου Αναστολών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση για την αποφυλάκισή του.

«Δεν είμαι στην καλύτερη στιγμή μου. Πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου» δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη.

«Ευχαριστώ πάνω από όλα τη γυναίκα μου, η οποία όλο αυτό το διάστημα μόνη της, παρά την εγκατάλειψη στην οποία βρέθηκε από όλους, γνωστούς, φίλους και μη, το πάλεψε και εξασφάλισε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι συνήγοροι του 83χρονου πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου επικαλέστηκαν στο δικαστήριο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει μέσω των συνογόρων στον Άρειο Πάγο αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο σε κάθειρξη 19 ετών για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με την προμήθεια των ρωσικών αντιεροπορικών συστημάτων Tor - M1 και τα γερμανικά υποβρύχια.

Τότε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε κατά ένα μόλις έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για την υπόθεση.

Στις 4 Μαΐου του 2017 ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποφυλακιστεί και πάλι με περιοριστικούς όρους. Στις 31 Οκτωβρίου ωστόσο της ίδιας χρόνιας έπειτα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγήθηκε και πάλι στην φυλακή.
Πηγή: skai.gr