Μολότοφ, δακρυγόνα και προσαγωγές έξω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα

Σε τέσσερις προσαγωγές φέρονται να προέβησαν αστυνομικοί στη νότια Κέρκυρα, μετά την επίθεση που δέχθηκαν με φωτοβολίδες, μολότοφ, μπουκάλια και πέτρες από ομάδα νεαρών στον Περιφερειακό δρόμο Λευκίμμης, κοντά στον ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια.

Η ηρεμία στην περιοχή φέρεται να αποκαταστάθηκε, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη θα παραμείνει στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω αντιδράσεις κατοίκων της νότιας Κέρκυρας στην επικείμενη μεταφορά και εναπόθεση δεματοποιημένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.

Από το πρωί, βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις, από τις οποίες δεν έλλειψαν οι μικρο-εντάσεις, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού και την προσαγωγή δύο ατόμων.

Ωστόσο, η κατάσταση εξετράπη λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ, όταν ομάδα νεαρών εξαπέλυσε επίθεση στις παραταγμένες μονάδες των ΜΑΤ.

Οι τελευταίες αντέδρασαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και απωθώντας τους συγκεντρωμένους.

Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία των ΜΑΤ και της ισχυρής αστυνομικής δύναμης στη νότια Κέρκυρα.

Σημειώνεται ότι στο νησί βρίσκονται από τα ξημερώματα 13 διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή δύναμη ομάδων ΟΠΚΕ.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και αντιδρούν στη μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων.

Πηγή: skai.gr