Ποτάμια πάλι οι δρόμοι στη Μάνδρα . ΝΔ: Ντροπή . Συγκλονιστικά πλάνα

Τις εφιαλτικές του 2017 ξαναβιώνουν οι κάτοικοι της Μάνδρας Αττικής, καθώς οι δρόμοι της περιοχής μετατράπηκαν σε ποτάμια από την έντονη βροχόπτωση, με όλων των ειδών τα φερτά υλικά να κατεβαίνουν στην οδό Κοροπούλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν 9 άτομα από τα οχήματά τους στην περιοχή. Οι νέες πλημμύρες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ. 

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της περιοχής, έσπευσαν να απομακρύνουν τα οχήματα τους φοβούμενοι περαιτέρω άνοδο της στάθμης των υδάτων, αν και είναι αισιόδοξοι ότι οι βροχοπτώσεις δεν θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, μέχρι πριν από λίγο, η στάθμη των ορμητικών υδάτων είχε ανέβει με τους κατοίκους να έχουν βγει στα μπαλκόνια και στις ταράτσες και να παρακολουθούν ανάστατοι τα τεκταινόμενα. 



Πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρχών μετά την τραγωδία της Μάνδρας, ακόμα και τα στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους. Σημειώνεται ότι από τις φονικές πλημμύρες πέρυσι είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άνθρωποι...

Στις περιοχές Μανδρα- Μέγαρα -Ν. Πέραμος Αττικής η πυροσβεστική έχει δεχτεί συνολικά 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας. Επιχειρούν 50 Πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ προληπτικά βρίσκονται στη περιοχή ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ. Λόγω της βροχόπτωσης η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει για αντλήσεις υδάτων και στο νομό Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα δέχθηκε στην Κασσάνδρα 100 κλήσεις, στην Νικήτη 60 κλήσεις και 25 κλήσεις στην Ιερισσό.

«Ντροπή»

«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη. Μία λέξη υπάρχει μόνο γι αυτήν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου: Ντροπή» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.







Πηγή: skai.gr