Στον εισαγγελέα οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση, δεν αποκλείεται ακόμα και σύλληψη

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ακόμα και για κακουργήματα ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχετικά με την ομιλία του βουλευτή Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος παρότρυνε τις ένοπλες δυνάμεις να προβούν σε πραξικοπηματική σύλληψη πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Κοντονής διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της αγόρευσης Μπαρμπαρούση στην Βουλή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Μολονότι διευκρίνισε πως ο χαρακτηρισμός των αδικημάτων θα γίνει από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο υπουργός εκτίμησε πως ανάμεσά τους συγκαταλέγονται και κακουργήματα, τα οποία προβλέπουν ακόμα και σύλληψη βουλευτή.

Βίντεο με τον βουλευτή Μπαρμπαρούση και επικυρωμένο πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή προσκόμισαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή, ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης.

Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις, επισημαίνοντας ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου