Κλείσιμο

Κορυφώνεται η κόντρα των κύριων μετόχων της Ελλάκτωρ

Κορυφώνεται η διελκυστίνδα μεταξύ των κυριότερων μετόχων του ομίλου Ελλάκτωρ, η οποία μαίνεται για χρονικό διάστημα περίπου 20 μηνών.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Αναστάστιος Καλλιτσάντσης, και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Καλλιτσάντσης, υπέβαλαν την Τετάρτη την παραιτήσή τους και κατέθεσαν αίτημα για εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου του ομίλου κατά την επικείμενη τακτική γενική συνέλευση στις 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβαν για άρση του διοικητικού αδιεξόδου.

Οι δύο μέτοχοι, που διατηρούν ποσοστό 13,5% στον όμιλο, προτείνουν εννιαμελές διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση.

Με δήλωσή του, ο βασικός μέτοχος του ομίλου Ελλάκτωρ, Λεωνίδας Μπόμπολας, απάντησε στους αδελφούς Καλλιτσάντση οι οποίοι τονίζουν πως η ανάγκη μετασχηματισμού του ομίλου είναι επιτακτική.

Σύμφωνα με τον κο Μπόμπολα ο οποίος διατηρεί ποσοστό 15% του μετοχικού κεφαλαίου, "είναι κρίμα προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα να βάζουν σε κίνδυνο, έναν από τους λίγους πνεύμονες ανάπτυξης που έχουν απομείνει στη χώρα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, παραμένοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης στη διαχείριση των καθημερινών ζητημάτων του ομίλου, προστατεύοντας την περιουσία των Μετόχων, τους εργαζόμενους και το συμφέρον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ."

Πηγή: skai.gr