Χωρίς ταξί και στάσεις εργασίας την Πέμπτη σε μετρό, λεωφορεία και τρόλει

Με δυσκολία την Πέμπτη (14/6) οι μετακινήσεις στην Αθήνα καθώς πέρα από την νέα 24ωρη απεργία των ιδιοκτήτων ταξί έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Χωρίς μετρό θα μείνει η πρωτεύουσα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη, συμμετέχοντας «στις κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων».

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία για τουλάχιστον πέντε ώρες από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα.

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από τις 12:00 έως τις 16:00.

Στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν έξαλλου τρεις πορείες για το πολυνομοσχέδιο.
Στη μια το μεσημέρι η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Πλατεία Κολοκοτρώνη

Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα αρχίσουν να αποσύρονται λίγο μετά τις 11:00 και θα εμφανιστούν ξανά στους δρόμους γύρω στις 18:00.

Σημειώνεται ότι η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και τον δρομολογίων του αεροδρομίου.

Αγωνιζόμαστε για προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, προμήθεια ανταλλακτικών οχημάτων» αναφέρουν, μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, «όχι στο κλείσιμο αμαξοστασίων, όχι στην απαξίωση της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας, όχι στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου».

Πηγή: skai.gr