Θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών έθεσε ευθέως ο Μουχαρέμ Ιντζέ (βίντεο)

Θέμα ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών Μητρετώδη και Κούκλατζη με τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς έθεσε ευθέως ο Μουχαρέμ Ιντζέ από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται για περιοδεία. Οι δηλώσεις του τούρκου υποψηφίου για την προεδρία προκαλούν ερωτήματα για την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει την περιοδεία του στη Θράκη. 

«Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν… Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος του κεμαλικού κόμματος (CHP).

Στην αποκαλούμενη ως «τουρκική νεολαία Κομοτηνής, ο Ιντζέ δέχθηκε τρεις ερωτήσεις στα ελληνικά. Μετά τις τρεις ερωτήσεις από τους Έλληνες δημοσιογράφους, ο πολιτικός ζήτησε να δεχθεί ισάριθμες κι από Τούρκους συναδέλφους. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ερώτηση με τον ίδιο να αποφαίνεται δηκτικά «οι Τούρκοι δεν έχουν απορίες».

Σημειώνεται ότι δύο τούρκοι υπήκοοι προσήχθησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για προσπάθεια ανάρτησης πανό κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κομοτηνή του υποψήφιου προέδρου της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομα που ακολουθούσαν τον υποψήφιο στην περιοδεία του στη Θράκη, και επιχείρησαν να αναρτήσουν το πανό κατά της διάρκεια της ομιλίας του στην «τουρκική νεολαία Κομοτηνής». Η προσπάθειά τους έγινε αντιληπτή και προσήχθησαν στην αστυνομία. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Στην τουρκική δικαιοσύνη, παρέπεμψε νωρίτερα για τους έλληνες στρατιώτες ο κεμαλιστής υποψήφιος για την προεδρία.

«Υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία, και εγώ αγωνίζομαι να γίνει η Τουρκία κράτος δίκαιου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος προέδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την ένταση στην Αιγαίο είπε ότι «για να κουμπώσει το πουκάμισο πρέπει να καθίσουν και οι δυο πλευρές στο τραπέζι».

Πηγή: skai.gr