Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που σχετίζεται με τη γεωργιανή μαφία

Στη σύλληψη 21 ατόμων που φαίνεται να εμπλέκονται σε 70 περιστατικά κλοπών-διαρρήξεων καθώς και σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει σύνδεση των συλληφθέντων με τη γεωργιανή μαφία του Vor V Zakone της οποία ηγείτο ο 62χρονος Dato Kutsaisi που καθόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο, ο οποίος συνελήφθη το 2015 σε βίλα στο Μαρούσι.

Τα μέλη της σπείρας σχημάτιζαν ολιγομελείς ομάδες 3 έως 5 ατόμων και χρησιμοποιώντας τρία οχήματα που κατείχαν νόμιμα, χτυπούσαν τους στόχους τους, τους οποίους επέλεγαν με βάση τον βαθμό δυσκολίας της διάρρηξης και την απουσία ενοίκων.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα προφασιζόντουσαν τους πωλητές, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην πολυκατοικία.

Γύρω από τη σπείρα είχε στηθεί και ένα κύκλωμα από γυναίκες, οι οποίες εκμεταλλευόμενες την εργασιακή τους απασχόληση ως οικιακές βοηθοί και αποκλειστικές νοσοκόμες, προσέφεραν έναντι αμοιβής πληροφορίες γύρω από την ύπαρξη αντικειμένων αξίας και χρημάτων εντός των οικιών.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα προμήθευαν τα μέλη της σπείρας με καλούπια κλειδιών που δημιουργούσαν πάνω σε σαπούνι ή πλαστελίνη, εξασφαλίζοντας τους έτσι απρόσκοπτη πρόσβαση στα διαμερίσματα που επιθυμούσαν να διαρρήξουν.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι το περιστατικό το οποίο διαδραματίστηκε προ ημερών, επί της οδού Λένορμαν, όταν μέλος της σπείρας ακινητοποίησε όχημα το οποίο οδηγούσε γυναίκα και υπό την απειλή όπλου επιβιβάστηκε σε αυτό, δίνοντας εντολή στην οδηγό να κατευθυνθεί στην Κηφισιά. Εκεί την αποβίβασε από αυτό και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε μία προσπάθεια να θολώσει τα νερά γύρω από τις έρευνες της αστυνομίας, η σπείρα χρησιμοποιούσε αλλοδαπούς οι οποίοι επισκέπτονταν την Ελλάδα υποδυόμενοι τους τουρίστες και αφού διέπρατταν εγκληματικές πράξεις, στη συνέχεια επέστρεφαν στη χώρα τους.

Οι δράστες μετέφεραν τα κέρδη τους σε τράπεζες του εξωτερικού, μέσω εμβασμάτων.
Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή: skai.gr