Πρόεδρος Ποντίων: Με απειλούν γιατί καταδίκασα την επίθεση στον Μπουτάρη

Απειλές εναντίον της κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ η Χριστίνα Σαχινίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, επειδή καταδίκασε τη βάναυση επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. «Δεν δέχομαι απειλές… Δεν φοβηθήκαμε Τούρκους εμείς οι Πόντιοι, θα φοβηθούμε αυτούς;» τόνισε μιλώντας για προβοκατόρικη ενέργεια.

Η κ. Σαχινίδου μίλησε επίσης για τραμπουκισμούς από «Γκοτζαμάνηδες» ταυτίζοντας έτσι τους θύτες της επίθεσης με το όνομα του δωσίλογου της Κατοχής.

«Δεν μπορεί την ημέρα που υποστέλλεται η σημαία, που οι Πόντιοι κι όλος ο ελληνισμός γονατίζουμε στη σημαία και τους νεκρούς μας, να γονατίζουν έναν άνθρωπο από το ξύλο» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.

Καταδικάζουμε ό,τι λέει ο δήμαρχος, αλλά από εκεί και πέρα η συμπεριφορά θυμίζει Γκοτζαμάνηδες, υπάρχει πολιτισμός και είμαστε άνθρωποι εξήγησε.

Η κ. Σαχινίδου επιβεβαίωσε με τη σειρά της ότι δεν υπήρχαν αστυνομικά μέτρα στο Λευκό Πύργο, παρότι τα ποντιακά σωματεία είχαν ζητήσει εγγράφως να ληφθούν μέτρα.

«Καταδικάσαμε με κοινό δελτίο Τύπου αυτές τια απαράδεκτες συμπεριφορές… Και ο ειδικός γραμματέας και ο ταμίας της Ομοσπονδίας μας δέχθηκαν κλωτσιές, χτυπήθηκαν, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν αυτή την ομάδα που ήταν στημένη… Ήταν προβοκατόρικη συμπεριφορά, κουκουλοφόροι που βγάζουν από την τσέπη την κουκούλα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Ο Γιάννης Μπουτάρης μετέβη στο δικαστήριο για να παραστεί ως Πολιτική Αγωγή.

Ο κ. Μπουτάρης συγκαλεί στις 4 το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να τοποθετηθεί για το θέμα. «Πράξη τυφλού μίσους» χαρακτηρίζει η διοικούσα παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης «Πρωτοβουλία» την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης

Πηγή: skai.gr