Κλείσιμο

Υπογράφηκαν μισθώσεις κτηρίων για μετεγκατάσταση της ΥΠΑ από το Ελληνικό

Την σύναψη δύο συμβάσεων μίσθωσης ισάριθμων ακινήτων υπέγραψε ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης οργανικών μονάδων της ΥΠΑ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σε ένα από τα δύο ακίνητα θα στεγαστούν – από το μέσο του 2018 έως και τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 – γραφεία, αποθήκες και συνεργεία, με συνολικό προϋπολογισμό 689.000 ευρώ.

Στο άλλο ακίνητο θα στεγαστούν συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικής Συντήρησης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, με συνολικό προϋπολογισμό 6.100 ευρώ.

Στις 15 Μαΐου ολοκληρώθηκε διαγωνισμός προϋπολογισμού 228.000 χωρίς ΦΠΑ, για την ανάδειξη αναδόχου για τη διαμόρφωση χώρων στο κτήριο του Κέντρου Ελέγχου Αθηνών Μακεδονίας της ΥΠΑ, και πάλι στο πλαίσιο μετεγκατάστασης οργανικών μονάδων της ΥΠΑ.

Μειοδότρια εταιρεία στο διαγωνισμό κηρύχθηκε η TASK J & P ΑΒΑΞ, θυγατρική του κατασκευαστικού ομίλου J & P ΑΒΑΞ.

Καταληκτική ημερομηνία για τη μεταφορά των οργανικών μονάδων της ΥΠΑ από το Ελληνικό είναι η 30η Ιουνίου, όπως ορίζεται από απόφαση του υπουργού υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη.

Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο πως θα έχει ολοκληρωθεί έως τότε η μετεγκατάσταση, δεδομένου πως η διοίκηση της ΥΠΑ μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας