Η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ υποκαθιστά την κατασκευαστική Καλογρίτσα για τα έργα στη Λέσβο

Εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών το αίτημα για την υποκατάσταση της κατασκευαστικής εταιρείας Τοξότης Α.Ε., συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα, από την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ για το έργο που αφορά στην κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονή - Σίγρι στη Λέσβο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπογράφει ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, η εταιρεία Τοξότης της οικογένειας Καλογρίτσα κατά δήλωσή της αδυνατεί να περατώσει το έργο, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών,ε ενώ αντιμετωπίζει και προβλήματα χρηματοδοτήσεων.

Η αίτηση υποκατάστασης υποβλήθηκε σε συνεννόηση με την Τράπεζα Αττικής, προκειμένου να μην απωλέσει δεκάδες εκατομμύρια η Τράπεζα από εγγυητικές επιστολές που έχει εκδώσει για τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις του ομίλου Καλογρίτσα.

Η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ θα υποκαταστήσει τον όμιλο Καλογρίτσα και σε άλλα έργα, όπως στην τηλεθέρμανση της Φλώρινας, στο έργο για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Διόνυσο και σε ένα ακόμα τεχνικό έργο στον Πειραιά. Άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί με τις τέσσερις εργολαβίες στις οποίες έχει μειοδοτήσει η εταιρεία Τοξότης, προσφέροντας υπέρογκες εκπτώσεις, για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα Πύργος.



Πηγή: Αχιλλέας Τόπας