Κλείσιμο

Πέθανε ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιώργος Κουρής

Πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 81 ετών, ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιώργος Κουρής. Τα τελευταία χρόνια έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει στην Κεφαλονιά, ενώ δεν έχει ακόμα οριστεί η ημερομηνία της. 

Αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές των ελληνικών ΜΜΕ και ευρύτερα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης

Γεννήθηκε το 1937 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην τοπική εφημερίδα φωνή της Κεφαλονιάς που ο ίδιος εξέδωσε μαζί με τον αδελφό του, Μάκη.

Ακολούθησε η δημιουργία του Kouris Media Group και οι εκδόσεις των καθημερινών εφημερίδων «νέα εφημερίδα», «αυριανή», «ο φίλαθλος», “Star”, «δημοκρατικός λόγος», «η νίκη» και «Kontra news» ενώ ίδρυσε και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Αθήνα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Sprint fm».

Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29» και μετά τη μετατροπή του στο σημερινό «Star Channel» το 1993, συνέχισε με την ίδρυση του «Καναλιού 5» που μετεξελίχθηκε σε Alter Channel, του Extra Channel αμέσως μετά, ενώ το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.

«Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε πιστός στη δημοσιογραφία μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του», σημειώνεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Και προσθέτει: «Καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας του στο χώρο της ενημέρωσης άφησε το δικό του ιδιαίτερο αποτύπωμα τόσο ως δημοσιογράφος, όσο και ως ιδιοκτήτης Μέσων. «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος.

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του εκδότη Γιώργου Κουρή, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συνεργάτες του Γ. Κουρή, ο οποίος διένυσε μια μακρόχρονη διαδρομή στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και υπήρξε ιδρυτής εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών» τονίζει σε ανακοίνωσή του.
   
«Καλό ταξίδι Καπετάνιε είμαι τυχερός που σε γνώρισα ήσουν έντιμος και ευθύς άνθρωπος, δεν θα ξεχάσω όταν με πολεμούσαν όλοι μαζί που με κάλεσες και μου είπες ότι θα με στηρίξεις γιατί δεν αντέχεις το άδικο. Καλό παράδεισο Γιώργο θα σε θυμόμαστε... σήμερα ανθίζουν τα περγαμόντα» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μέσω Twitter.
Πηγή: skai.gr