Κλείσιμο

Καμμένος: Θα συντρίψουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία

Υψώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Άγκυρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

«Όποιος αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε... Όσοι σκέφτονται μεγάλες Οθωμανικές αυτοκρατορίες να θυμούνται το 1821 και το πώς μια ψυχή, πώς ο ελληνικός λαός ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε και συνέτριψε την αυτοκρατορία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση» υπογράμμισε. 

Ο υπουργός Άμυνας κάλεσε τους φίλους και συμμάχους της Ελλάδας να συμβάλλουν «με πράξεις και όχι λόγια» στην επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία. «Τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους» είπε, προσθέτοντας ότι «θα επιδιώξουμε, και θα πετύχουμε, την απελευθέρωσή τους».

Όπως είπε ο κ. Καμμένος για την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, «η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να στέλνουμε μηνύματα ειρήνης, αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές την απομονώνουν, και τη στέλνουν πίσω από εκεί που ξεκίνησε, στα βάθη της Ανατολής».

Να δώσει τέλος στις παράνομες ενέργειές της στο Αιγαίο και στην Κύπρο, και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, κάλεσε την Άγκυρα από πλευράς του ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ψαρά. Στο μήνυμά του επ’ ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο πρωθυπουργός έκανε δε λόγο για παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα. 


Πηγή: skai.gr