Παρ’ ολίγον δολοφονική επίθεση σε αρχιφύλακα στις φυλακές Τρικάλων

Ένα ακόμα περιστατικό βίας εναντίον σωφρονιστικού υπάλληλου από κρατούμενο καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αποδίδοντας στο υπουργείο Δικαιοσύνης την ευθύνη για τα επικίνδυνα τεκταινόμενα στις φυλακές της χώρας.

Την Παρασκευή στην φυλακή Τρικάλων κρατούμενος ελληνικής καταγωγής επιχείρησε να τραυματίσει στον λαιμό με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον αρχιφύλακα του καταστήματος.

Χάρη στην παρέμβαση των συνάδελφων του, οι οποίοι αφόπλισαν τον δράστη, ο σωφρονιστικός υπάλληλος τη γλύτωσε με τραύματα κάτω από το αυτί και στο λαιμό.

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι την Τετάρτη άλλος υπάλληλος γρονθοκοπήθηκε από συγγενή κρατούμενου επειδή αρνήθηκε να παραλάβει τρόφιμα που δεν επιτρέπονται από τον κανονισμό και καταγγέλλει απόπειρα υποβάθμισης άλλων περιστατικών, όπως το καταγγελθέν μαστίγωμα σωφρονιστικού υπαλλήλου στον Κορυδαλλό.

Οι σωφρονιστικοί επισημαίνουν
ότι δεν πρόκειται για «τυχαία περιστατικά» ούτε «περιστασιακά συμβάντα», όπως θέλουν να πιστεύουν «ορισμένοι ιθύνοντες στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

Τονίζουν ότι το υπουργείο φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι θα συμβεί στο μέλλον στους συναδέλφους τους και ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να μην αναλάβει τις ευθύνες του.
Πηγή: skai.gr