Ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις δικαστικών που πρόσκεινται στη Θάνου καταγγέλλει η ΕΔΕ

Σκληρή εσωτερική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με την υπόθεση Novartis, με την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου να κατηγορεί τη μειοψηφία ότι προσπαθεί να παρέμβει στην ανάθεση του φακέλου σε εφέτες-ανακριτές κι ότι πρόσκειται στη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου.

Ο δικαστικός «εμφύλιος» έρχεται μετά τη δημόσια τοποθέτηση πέντε μελών του ΔΣ που υποστήριξαν ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς μόνον πρέπει να χειριστούν την υπόθεση Novartis και όχι εφέτης-ανακριτής.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ της Ένωσης κατηγορεί τα μέλη της μειοψηφίας για «κρεσέντο προκλητικότητας», τονίζοντας πως οι μειοψηφούντες δικαστικοί λαμβάνουν «ανεπίτρεπτα θέση» για την αρμοδιότητα των εισαγγελέων δίχως να έχουν οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο στο θέμα.

Η ανακοίνωση έχει τίτλο «Συντονισμένες Επιθέσεις με Φανερούς Σκοπούς», με την Ένωση να σημειώνει πως οι δικαστικοί δεν εκπλήσσονται από τη στάση των μειοψηφούντων, διότι γνωρίζουν «από καιρό το ρόλο τους».

Η Ένωση καταγγέλλει επίσης ότι η σύσσωμη η μειοψηφία «αποτελεί τον κορμό της ομάδας της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου» Βασιλικής Θάνου, η οποία πλέον υπηρετεί ως νομική σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πλειοψηφούντες στο ΔΣ προτρέπουν αιχμηρά την μειοψηφία να τηρεί «τα προσχήματα τουλάχιστον» και να μην ταυτίζεται με «όσους κατ’ επάγγελμα γράφουν συκοφαντίες» ή υποδεικνύουν στους δικαστικούς τι να κάνουν.

«Η ολόθερμη στήριξη των συναδέλφων
στο Προεδρείο της Ένωσής τους, όπως αποτυπώθηκε στις μεγαλειώδεις Γενικές Συνελεύσεις των δύο τελευταίων ετών, είναι η καλύτερη απάντηση στον μηχανισμό προπαγάνδας που πολεμάει με λύσσα όποιον αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις και στους σχεδιασμούς αυτού του συστήματος. Η Ένωση θα συνεχίζει να προασπίζει το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της με οποιοδήποτε τίμημα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis