Υπό άκρα μυστικότητα η μεταφορά των 17 Τούρκων που ζητούν πολιτικό άσυλο

Υπό άκρα μυστικότητα γίνεται η μεταφορά προς το λιμάνι του Πειραιά των 17 Τούρκων που το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Κύριο μέλημα των ελληνικών Αρχών είναι η ασφάλεια των 17 τούρκων πολιτών και η διαφύλαξη της ανωνυμίας τους, με δεδομένο ότι πρόκειται για πρόσωπα που διώχτηκαν στην πατρίδα τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον κάποιοι από τους 17 Τούρκους ήταν προγραμματισμένο να αφιχθούν στον Πειραιά το πρωί με το «Νήσος Ρόδος», το μοναδικό πλοίο της γραμμής που έχει εκτελέσει δρομολόγιο ανάμεσα στην Χίο και την Αθήνα από χθες το βράδυ.

Ωστόσο, ανάμεσα στους επιβαίνοντες του «Νήσος Ρόδος» δεν εθεάθησαν γυναίκες ή παιδιά, παρά το γεγονός ότι δέκα από τους δεκαεπτά Τούρκους είναι γυναικόπαιδα, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μεταφορά γίνεται μυστικά, προσεκτικά και πιθανώς τμηματικά.

Σημειώνεται πως οι 17 Τούρκοι δεν αντιμετωπίζονται ως κρατούμενοι ούτε ως μετανάστες, αλλά ως προστατευόμενα μέλη, και συνεπώς έχουν το ελεύθερο της μετακίνησης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι περισσότεροι από τους 17 εργάζονταν ως δημόσιοι υπάλληλοι στην Τουρκία.

Περισσότεροι από 140.000 εργαζόμενοι στο τουρκικό Δημόσιο έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το πραξικόπημα του προπέρσινου Ιουλίου. Περισσότεροι από 50.000 έχουν συλληφθεί.
Πηγή: skai.gr