Κλείσιμο

Πάνω από το Αιγαίο o Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Μπορούμε να το ελέγχουμε»

Πάνω από το Αιγαίο βρέθηκε την Παρασκευή ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Τουρκίας, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, στέλνοντας προκλητικό μήνυμα στην Αθήνα.

«Έχουμε την ισχύ για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο» διεμήνυσε ο Ακάρ, ο οποίος επέβαινε σε αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου.



Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Ακάρ «επιθεώρησε τις αεροπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Αιγαίου». «Η Τουρκία, παράλληλα με την στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν, είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν» τόνισε.

Σύμφωνα με τον τούρκο στρατιωτικό «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και ελπίζουμε ειλικρινά ότι τα υπάρχοντα προβλήματα στο Αιγαίο θα επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας, που είναι αποτελεσματικές, αξιοσέβαστες και δυνάμεις αποτροπής, δεσμεύονται για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες σε όλες τις θάλασσές μας».



Οι Τούρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ, είναι αποφασισμένες και πρόθυμες να εκπληρώσουν όλα τα καθήκοντα που τούς έχουν ανατεθεί, ειδικά όσον αφορά την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας, με τη δύναμη που έχουν αποκτήσει από την αγάπη και την εμπιστοσύνη της ευγενικής μας εθνικότητας».



Πηγή: skai.gr