Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Υπό απεργιακό κλοιό τελεί τη Δευτέρα η χώρα, ημέρα ψήφισης του επίμαχου πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

24ωρη απεργία έχει εξαγγελθεί σε Μετρό, τραμ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία και τρόλεϊ,ενώτρίωρη στάση εργασίας προγραμματίζουν από τις 12 το μεσημέρι, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Έτσι 12 με 3 καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις στις ώρες των πτήσεων.

Συγκεκριμένα, η Αegean και η Olympic Air, αναγκάζονται να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 28 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και 20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ ακυρώνουν 13 σκέλη πτήσεων εσωτερικού.

Στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα.

Την αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των Δικαστηρίων της Χώρας απο τις 09.00 εως τις 11 το πρωι, αποφάσισε το Δ.Σ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ, ενω στις 6 καλεί σε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι δικηγόροι της Αθήνας θα εργαστούν κανονικά τη Δευτέρα, παρά την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που αποφάσισε αποχή

Οι δικηγόροι αντιδρούν στις διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο και αφορούν στο θεσμό της διαμεσολάβησης, δηλαδή της επίλυσης σειράς αστικών υποθέσεων εκτός δικαστηρίων.






Πηγή: skai.gr