Ο Λυσσαρίδης επίτιμος δημότης στο Αιγάλεω

Μία από τις πλέον εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες της Κύπρου, αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού, ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο γιατρός, όπως τον αποκαλούν στη Μεγαλόνησο, ανακηρύχθηκε απόψε επίτιμος δημότης του δήμου Αιγάλεω. Ηταν μια ιδιαίτερα σεμνή και συγκινητική τελετή, παρουσία του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Κρητικού, του συμβούλου γενικής διεύθυνσης και τέως γενικού διευθυντή του ΑΠΕ Ανδρέα Χριστοδουλίδη και εκπροσώπων του πολιτικού και πνευματικού κόσμου της χώρας. Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχε ο δήμος Αιγάλεω και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ΞΕ.ΚΟΙ.ΝΑ.
Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ε. Διακογιάννης μίλησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σωτήρης Χατζηγάκης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας,, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, ο Μανόλης Γλέζος και ο διεθνολόγος Περικλής Νεάρχου. Ιδιαίτερα συγκινημένος απεδέχθη την τιμητική διάκριση ο Βάσος Λυσσαρίδης, τονίζοντας ότι «αν δεν υπήρχαν εκκρεμούντα καθήκοντα θα μπορούσα να πω νυν απολύεις τον δούλο σου».
Στον κ. Λυσσαρίδη απένειμε τιμητική πλακέτα του δήμου Αιγαλέω ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο πρόεδρος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Απόστολος Παπαδόπουλος, ενώ τον επιφανή Κύπριο πολιτικό παρασημοφόρησε με το παράσημο Κλεισθένη ο Μανόλης Γλέζος, ο οποίος, όπως απεκαλύφθη απόψε ήταν λοχαγός του ΕΛΑΣ στην περιοχή κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
Πηγή: skai.gr