Η οικογένεια του ΣΚΑΪ θρηνεί την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη

Η οικογένεια του ΣΚΑΪ θρηνεί την ξαφνική απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη σε ηλικία μόλις 43 ετών από καρδιακή ανακοπή.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Βασίλη Μπεσκένη θα τελεστεί την Τετάρτη 20/12 στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άνω Γλυφάδα (Σ.Βέμπο & Ιάσονος, Άνω Γλυφάδα) και η κηδεία από το Κοιμητήριο Δήμου Γλυφάδας (Α. Παπανδρέου 151).

Στη μνήμη του Βασίλη Μπεσκένη συνάδελφοι και φίλοι θα πραγματοποιήσουν στις 25 Φεβρουαρίου δενδροφύτευση στον τόπο καταγωγής του τα Μαλλωτά Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Το αλσύλλιο που θα δημιουργηθεί θα λάβει το όνομά του.

Αντί στεφάνων η οικογένεια παρακαλεί όσους το επιθυμούν, να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό της οικογένειας, μέσω του οποίου θα διατεθούν στα μαιευτήρια «Έλενα Βενιζέλου» & «Αλεξάνδρα» για τις ανάγκες των μητέρων και των παιδιών που για κοινωνικούς λόγους νοσηλεύονται ή φιλοξενούνται εκεί.

Αριθμός λογαριασμού:
GR0801721760005176089171619
Τράπεζα Πειραιώς

Δικαιούχοι:
MΠΕΣΚΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ


Ο Βασίλης υπήρξε σημαντικό στέλεχος του ομίλου ΣΚΑΪ, με πολύχρονη παρουσία στο πολιτικό ρεπορτάζ, στην αρχισυνταξία δελτίων ειδήσεων και στον σχολιασμό στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του σταθμού.

Διακρινόταν για την επιμονή του στη διασταύρωση της είδησης και τις λεπτομέρειες που κρύβονταν πίσω απ’ αυτήν. Τον χαρακτήριζε η αναλυτική ικανότητα, η οξύνοια και η αφοσίωση στις αρχές της δημοσιογραφίας. Ευρυμαθής και πολυδιάστατη προσωπικότητα, ο Βασίλης ήταν αγαπητός στους συναδέλφους του και τον πολιτικό κόσμο. Ξεχώριζε για το φλεγματικό του χιούμορ, την αγάπη του για το διάβασμα και την ιστορία.

Η απώλεια για όλους τους συναδέλφους του στον ΣΚΑΪ είναι δυσβάσταχτη. Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Βασίλης Μπεσκένης εργάστηκε επί χρόνια ως πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Είχε σπουδάσει Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας, είχε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωνε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πάνω στη Σύγχρονη Δημοσιογραφία. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Θρηνεί και ο πολιτικός κόσμος

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Ένας νέος άνθρωπος που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την επαγγελματική δημοσιογραφική του πορεία, ο Βασίλης Μπεσκένης, έφυγε πρόωρα από τη ζωή σήμερα. Θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

«Δεν υπάρχουν λόγια να απαλύνουν τη θλίψη όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Ο Βασίλης Μπεσκένης υπηρέτησε με συνέπεια τα πιστεύω του και τη δημοσιογραφία», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκφράζοντας συλλυπητήρια στους οικείους του δημοσιογράφου.

Η αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Βασίλη Μπεσκένη γέμισε με θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο» ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Βασίλης σε όλη του την πορεία ξεχώρισε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την ευπρέπειά του. Μα πάνω απ' όλα για την αληθινή αγάπη του για τη δημοσιογραφία. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την οδύνη μου για τον αιφνίδιο θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Ο Βασίλης Μπεσκένης αγαπούσε την δημοσιογραφία με πάθος και είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης στο Twitter.

«Ο Βασίλης, έμπειρος πολιτικός συντάκτης διακρίθηκε για την μαχητικότητα και το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ του. Έφυγε πρόωρα κι ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στην ελληνική δημοσιογραφία. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του» λέει η ΔΗΜΑΡ για την αιφνίδια απώλεια του Βασίλη Μπεσκένη.

«Για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», αναφέρει Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης.

Όσοι τον γνωρίσαμε εκτιμήσαμε, την εργατικότητά του, τον επαγγελματισμό του και την κριτική του σκέψη, ανακοίνωσε Το Ποτάμι.

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό του και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Καλό του ταξίδι», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Το ήθος του, η εργατικότητα και η ευγένεια του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Βασίλης Μπεσκένης «έφυγε» για πάντα, αφήνει, όμως, πίσω του παρακαταθήκη ευπρέπειας, ευγένειας και επαγγελματισμού για τους νεότερους συναδέλφους, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Στις 25/2 στη μνήμη του Βασίλη Μπεσκένη φίλοι και συνάδελφοι θα πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση στο χωριό Μαλλωτά Μεγαλόπολης. Το αλσύλλιο που θα δημιουργηθεί θα πάρει το όνομά του.

 

Πηγή: skai.gr