Έβαλαν δυναμίτη στο πρατήριο - Πρατηριούχοι: Στόχος τους ανθρώπινα θύματα

Μασούρι δυναμίτιδας χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι άγνωστοι δράστες για να προκαλέσουν ισχυρή έκρηξη στο πρατήριο υγρών καυσίμων του προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) Μιχάλη Κιούση που βρίσκεται στην Ανάβυσσο.

Εγκληματική ενέργεια που στόχευε σε ανθρώπινα θύματα χαρακτηρίζει την έκρηξη η ΠΟΠΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων). Η ΠΟΠΕΚ καταδικάζει τέτοιες εγκληματικές βομβιστικές ενέργειες και απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου και πρόεδρος της ΟΒΕ Μιχάλης Κιούσης, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του πρατηρίου. «Η έκρηξη έγινε το 5.20 το πρωί, και 5.50 το πρωί θα άνοιγα, και θα είχα εξαϋλωθεί… Δέκα βήματα είναι το πρατήριο από το σπίτι μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στις κάμερες ασφάλειας είδαμε δύο άτομα με μηχανάκι να αφήνουν ένα δέμα λίγο πριν τη στιγμή της έκρηξης και μετά είδαμε τον καπνό» δήλωσε αργότερα ο πρόεδρος της ΟΒΕ. 



«Δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι ανεξήγητο… Δεν πάει κάπου το μυαλό μου, μόνο με την ιδιότητα ως προέδρου μού πάει αν έχω ενοχλήσει τίποτα λαμόγια του χώρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος της ΟΒΕ. Όπως διευκρίνισε ο κ. Κιούσης, δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν. Όπως εξήγησε, τον είχαν απειλήσει κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων που είχε ενοχλήσει στο παρελθόν, αλλά όχι στο αμέσως προηγούμενο διάστημα.

«Έχουν σπάσει τα τζάμια σε δύο οικοδομικά τετράγωνα. Στην πόρτα του πρατηρίου έχει δημιουργηθεί κρατήρας… Tα ράφια που είχαμε στο μαγαζί έχουν φτάσει 50 μέτρα απέναντι» δήλωσε μάλιστα ο Μιχάλης Κιούσης, περιγράφοντας την ισχύ της έκρηξης.

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και του Τμήματος Εκβιαστών. Η φωτιά μετά την έκρηξκη κατασβέστηκε από 15 πυροσβέστες που επιχείρησαν με 6 οχήματα. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ