Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν στην Ελλάδα - Ο πρώτος πρόεδρος μετά 65 χρόνια

Την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, χωρίς να δώσει πάντως συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε και το γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο πρώτος πρόεδρος που θα επισκεφθεί την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια. «Η επίσκεψη του τούρκου προέδρου θα βελτιώσει το επίπεδο των δύο χωρών» εκτίμησε ο Χακάν Τσαβούσογλου.

Όπως είπε, κατά την επίσκεψη του τούρκου προέδρου στην Ελλάδα θα συζητηθεί σειρά διμερών θεμάτων, με στόχο την περαιτέρω εμπορική συνεργασία των δύο χωρών. Ο τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε ειδικά στην πορθμειακή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και την κατασκευή γέφυρας μεταξύ των συνοριακών σταθμών Κήπων και Υψάλων.

Ο κ. Τσαβούσογλου δεν επιβεβαίωσε, στην παρούσα φάση, επίσκεψη του τούρκου προέδρου στη Δυτική Θράκη, στη σκιά της δικής του επίσκεψης στην ακριτική περιοχή, και των δηλώσεών του που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Δήλωσε πάντως ότι όταν βρισκόταν σε ένα χωριό του Iskece (Ξάνθη) είδε ένα πανό που ανέγραφε «περιμένουμε τον ηγέτη του λαού για Βαλκανικό τσάι».

Ανέφερε δε ότι «οι συμπατριώτες μας είναι Έλληνες πολίτες, θα δεν θα πρέπει να ξεχνάνε τις ευθύνες τους έναντι του ελληνικού κράτους».


Πηγή: skai.gr