Τόσκας: Έπρεπε να συλληφθούν αυτοί που εισέβαλαν στο Πεντάγωνο

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που εισέβαλαν στο υπουργείο Άμυνας έπρεπε να συλληφθούν, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποκαλώντας την όλη ενέργεια «κακώς εννοούμενο ακτιβισμό».

Σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο Νίκος Τόσκας σημείωσε ότι την ευθύνη για την ασφάλεια στην πύλη του Πενταγώνου έχουν «κάποιοι στρατιωτικοί», όμως φάνηκε να δικαιολογεί την ολιγωρία των φρουρών, λέγοντας ότι οι αντιεξουσιαστές «μπήκαν και βγήκαν άμεσα».

«Αλλά έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης. Δεν μπορούν να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που μπορεί να νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους», είπε.

Ο κ. Τόσκας επιχείρησε να υποβαθμίσει τη πρακτική σημασία του περιστατικού λέγοντας, ότι εκτός από συμβολική διάσταση «δεν έχει καμία σημασία φοβερή». Το υπουργείο Άμυνας είναι στρατόπεδο όπου εδρεύουν κομβικές υπηρεσίες διοίκησης των ένοπλων δυνάμεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός αντίθετα μίλησε για πολιτική διάσταση, λέγοντας ότι ο «Ρουβίκωνας» έχει καταστεί «εμβληματικό στοιχείο» για την αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά τη δημόσια τάξη. «Και εν πάση περιπτώσει κάτι πρέπει να γίνει», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Εξάρχεια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείου, που κατέληξαν στον σοβαρό τραυματισμό μίας δικηγόρου στο πόδι, ο κ. Τόσκας είπε ότι τέτοιες πράξεις «προσομοιάζουν σε ανθρώπους φασιστικής προέλευσης» άσχετα τι επικαλούνται ως πολιτική ταυτότητα.

Άφησε δε αιχμές για τις καταγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κάποιοι «δένουν τα χέρια» της Αστυνομίας, λέγοντας ότι είναι «παλιό κόλπο» να γίνεται ένα εσκεμμένος διαχωρισμός ανάμεσα στους αστυνομικούς και την πολιτική ηγεσία.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας της δικηγόρου που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα και την οποία επισκέφτηκε το Σάββατο στον «Ευαγγελισμό», ο υπουργός ανέφερε πως η γιατροί του είπαν ότι η κατάσταση της θα είναι σε κρίσιμο επίπεδο για δύο μέρες και ο τραυματισμός είναι σοβαρός.
Πηγή: skai.gr