Κλείσιμο

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο χωρίς προσαγωγή - To video της εισβολής

Περίπου είκοσι άτομα της ομάδας «Ρουβίκωνας» έφτασαν, το μεσημέρι, έως τα σκαλιά του υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πέταξαν φέιγ-βολάν. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στον Καναδά.

Επιβεβαίωσε το ΓΕΕΘΑ


Σε ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνει την εισβολή σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα στρατόπεδα της Ελλάδας, από την πύλη επί της λεωφόρου Μεσογείων.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, ο Πάνος Καμμένος, σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. 
  
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει ήδη διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για την διακρίβωση των συνθηκών και τον καταλογισμό ευθυνών.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση πάντως, η ομάδα απωθήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να γίνει κάποια προσαγωγή.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η ελληνική αστυνομία και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν έγινε καμία προσαγωγή.

Κενά ασφαλείας;

Εξακολουθεί να παραμένει αδιευκρίνιστο πως κατάφεραν να περάσουν από την πύλη του Πενταγώνου, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της χώρας.

Τι γράφουν οι αντιεξουσιαστές


Ανακοινώνοντας την εισβολή σε ιστοσελίδα του αντιξεουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας σχολίασε και τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, κάνοντας λόγο για «τακτική εισφορά δισεκατομμυρίων στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ» που ξεκίνησε «με το καλημέρα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για την αναβάθμιση των F-16 μάλιστα, υποστηρίζουν πως πρόκειται για «φορολογία μιας περιφέρειας προς το αυτοκρατορικό κέντρο».

«Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες».

Το Ποτάμι: "Άντε και καφέ με τον Τσίπρα"


«Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα» σχολίασε σκωπτικά Το Ποτάμι τη νέα ενέργεια του Ρουβίκωνα.

Οι αντιεξουσιαστές ανάρτησαν μάλιστα και σχετικό βίντεο


Πηγή: skai.gr