Κλείσιμο

Αυτοψίες «μετ’ εμποδίων» στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής

Μεικτά κλιμάκια που αποτελούνται από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και της περιφέρειας Αττικής έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν αυτοψίες σε κατοικίες, δημόσια κτήρια και καταστήματα, στις περιοχές της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από την κακοκαιρία. 

Οι αυτοψίες προς το παρόν διενεργούνται με αργούς ρυθμούς, καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απάντλησης υδάτων από τα κτήρια. 

Το σύνολο των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, περισσότεροι από 200, βρίσκονται επίσης στην περιοχή προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια αποκατάστασης των βλαβών. 

Για τον ίδιο λόγο έχουν επιστρατευθεί μηχανήματα εργοληπτικών εταιρειών αλλά και παραχωρησιούχων οδικών αξόνων. 

Μετά την ολοκλήρωση των αυτοψιών θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία των αποζημιώσεων, που θα υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών, Εσωτερικών και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας.

Περίπου 1.000 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ όπως αναφέρουν τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ θα χρειαστούν περισσότερες από 3 ημέρες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης καθώς έχουν εξαφανίσει τα δίκτυα ηλεκτρισμού λήγω της θεομηνίας.

Από την πλευρά της, η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι συμβάλει ενεργά στην αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Μάνδρα Αττικής, αν και δεν βρίσκεται στην κυριότητά της, αλλά στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Επισημαίνει μάλιστα πως από την πρώτη στιγμή, «η ΕΥΔΑΠ με αποστολή τεχνικών κλιμακίων, υλικών και μηχανημάτων συνδράμει στις προσπάθειες των υπαλλήλων του δήμου προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες του δημοτικού δικτύου ύδρευσης.

Διαβεβαιώνει ακόμα πως το δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής όσο και το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στο Θριάσιο Πεδίο δεν έχουν υποστεί καμία βλάβη και λειτουργούν κανονικά, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία.

Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας