Δίχτυ ασφαλείας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μετά τις επιθέσεις

Στην επανεξέταση της τακτικής φρούρησης των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, και την ευρύτερη περιοχή, προχωράει η υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης της 6ης Νοεμβρίου από την Επαναστατική Αυτοάμυνα, την τρίτη κατά σειρά.

Το υπουργείο εξετάζει είτε την απομάκρυνση της αστυνομικής διμοιρίας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, που έχει καταστεί σταθερός στόχος, και την αντικατάσταση της με διαρκείς και επαναλαμβανόμενες εποχούμενες περιπολίες, είτε εξετάζει να παραμείνει η διμοιρία, και να ενισχυθούν γύρω της οι εποχούμενες περιπολίες από ομάδες ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας), ΔΙΑΣ και περιπολικών για τη δημιουργία ισχυρού πλέγματος ασφαλείας.

Τα πληρώματα των περιπολικών θα προβαίνουν σε στοχευμένες δράσεις και ελέγχους υπόπτων, ενώ θα τοποθετηθούν αθέατοι αστυνομικοί σε κίνηση και στατικά σημεία για έγκαιρο εντοπισμό υπόπτων και την αποτροπή επιθέσεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δύο ώρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή υπήρχε ομάδα ΟΠΚΕ, με δυνατότητα προσέγγισης και καταδίωξης, αλλά διατάχθηκε να πάει στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ για το ντιμπέιτ των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς.
Πηγή: skai.gr