Κλείσιμο

Άγκυρα για Κουφοντίνα: Επιδεικνύετε ανοχή σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη

Διπλωματικές διαστάσεις προσλαμβάνει η σαρανταοχτάωρη άδεια που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις φυλακές Κορυδαλλού. Μετά την αντίδραση των πρέσβεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας, έντονα αντέδρασε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή της, η Άγκυρα αφήνει αιχμές κατά της Αθήνας για «επίδειξη ανοχής» στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον αιμοσταγή τρομοκράτη όπως τον αποκαλεί, υπενθυμίζοντας τους τούρκους διπλωμάτες που έπεσαν θύματα της αιματηρής δράσης της 17 Νοέμβρη τη δεκαετία του ’90.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη «μεγάλη του απογοήτευση» σχολιάζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε πως ένας τρομοκράτης που έχει επανειλημμένα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των διπλωματών μας έχει την ευκαιρία να απολαύσει τέτοιας ρύθμισης».



Η ανακοίνωση των τούρκων

«Mάθαμε με μεγάλη απογοήτευση ότι ο Δημήτρης Κουφοντινάς, ο υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17ης Νοέμβρη, ο οποίος καταδικάστηκε με ισόβια στη φυλακή για τη δολοφονία του κ. Τσετίν Γκιοργκιού, του Ακολούθου Τύπου της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας του κ. Ντενίζ Μπολούκμπασι, σύμβουλου στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα το 1991 και για συμμετοχή στη δολοφονία του κ. Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα το 1994, αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή σήμερα (9 Νοεμβρίου ) για περίοδο δύο ημερών.

»Δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε πως ένας τρομοκράτης που έχει επανειλημμένα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των διπλωματών μας έχει την ευκαιρία να απολαύσει τέτοιας ρύθμισης. Η επίδειξη ανοχής σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη με τέτοιο τρόπο είναι μια τεράστια έλλειψη σεβασμού προς τη μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας».

Πηγή: skai.gr