Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Στο στόχαστρο οι αστυνομικοί

Τη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχαν βάλει στο στόχαστρο οι άγνωστοι . Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ, και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε από τη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά, εναντίον του αστυνομικού που ήταν σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κουκούλες και μαύρα ρούχα. Η επίθεση έχει μεγάλες ομοιότητες με την αντίστοιχη στις 10 Ιανουαρίου του 2017 όταν και είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί. 

Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.



Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου. Αμέσως μετά, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας, που συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Λόγω της ένοπλης επίθεσης, σπεύδουν εσπευσμένα στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν πάει το απόγευμα στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της Αστυνομίας, αλλά το σοβαρό γεγονός τους ανάγκασε να φύγουν.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρηστίδης τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ πως «τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέθηκαν επίθεση και είναι ευτύχημα το ότι δεν έχουμε θρηνήσει ζωές. Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να μπει μία σειρά στην ασφάλεια των Ελλήνων Πολιτών. Ακούσαμε πυροβολισμούς και ενημερωθήκαμε αρμοδίως από την ασφάλεια που βρίσκεται επιτόπου».



Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε αναφορικά με τη επίθεση «είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη, πριν από λίγους μήνες είχαμε και τραυματία αστυνομικό, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον αρμόδιο υπουργό και τον Πρωθυπουργό χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. Δυστυχώς τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της Κυβέρνησης. Πολύ φοβάμαι πως οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στα Εξάρχεια. Αναμένω ενημέρωση από τους αρμοδίους οι οποίοι ακόμη δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας. Φαίνεται δυστυχώς πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως ρουτίνα από την κυβέρνηση. Δεν είμαστε μόνοι μας εκεί υπάρχει ζωή στα Εξάρχεια και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψη. Τα πάντα περνούν από το μυαλό μας. Ένα είναι ξεκάθαρο. Δεν θα εγκαταλείψουμε το κτίριο μας και θα επιβάλλουμε την ασφάλεια στην Κυβέρνηση».



Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άνδρες με μαύρα ρούχα και κουκούλες επιβαίνοντας σε μηχανή μεγάλου κυβισμού επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η επίθεση έχει μεγάλες ομοιότητες με την αντίστοιχη στις 10 Ιανουαρίου του 2017 όταν και είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ" αναφέρει ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τόσκα ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία η οποία κάνει λόγο για σφαίρες κατά της Δημοκρατίας.

Καταδίκη και από το ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενη μηχανή. Πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν».





Πηγή: skai.gr