Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη και η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Ελεύθερη αφέθηκε η Βίκυ Σταμάτη, η οποία την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που αφορά την υπόθεση με τις «μίζες» με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η Βίκυ Σταμάτη πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές Ελαιώνα Θηβών όπου είχε μεταχθεί μετά την πρόσφατη καταδίκη της . Λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι, η κυρία Σταμάτη εμφανίστηκε στην κεντρική είσοδο των φυλακών όπου την περίμενε ένα ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε και αποχώρησε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαίτειο, που σύμφωνα με τον νόμο κάθε ημέρα μετρά για δύο. Ως εκ τούτου ,με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου η Βίκυ Σταμάτη αιτήθηκε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για την αποφυλάκισή της.

Επίσης αποφυλακίστηκε και η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η οποία καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε 8 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση με τις μίζες στους εξοπλισμούς.

Η αποφυλάκισή της έγινε από τη φυλακή του Ελαιώνα Θηβών, όπου είχε μεταχθεί μετά την καταδίκη της, λόγω του ότι είχε εκτίσει - κατά το νόμο- το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου