Συνάντηση για τα σοβαρά προβλήματα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο

Το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στα γραφεία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην οποία θα συμμετάσχουν ο ΓΓ Μεταφορών του υπουργείου υποδομών, Θάνος Βούρδας, η διοίκηση του ΟΑΣΑ, η ανάδοχος εταιρεία και ο πρόεδρος της Αρχής, για τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στην έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Την ώρα που η διαμάχη μεταξύ της Αρχής και του υπουργείου υποδομών κλιμακώνεται, το σωματείο των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ κάνει λόγο για σοβαρή απώλεια εσόδων των αστικών συγκοινωνιών λόγω των προβλημάτων στην έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σύμφωνα με το σωματείο, εκτός από τα 24 εκατ. € που είχε προϋπολογίσει ο ΟΑΣΑ για το 2017 από την εφαρμογή του μέτρου, τα οποία δεν θα εισπραχθούν, θα υπάρξει απώλεια επιπλέον εσόδων έως 7 εκατ. € λόγω της παράτασης έως τις 15 Νοεμβρίου που δόθηκε στην ισχύ των παλαιών καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Το σωματείο καλεί τον ΟΑΣΑ να ξεκινήσει άμεσα ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, να συνδεθούν άμεσα οι πύλες εισόδου εξόδου με τα συστήματα ασφαλείας, ώστε να ανοίγουν αυτόματα σε περίπτωση ανάγκης, και να εφοδιαστούν όλα τα εκδοτήρια με τερματικά POS.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας