Συνελήφθη 29χρονος για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον Παπαδήμο

Στη σύλληψη ενός 29χρονου που πιστεύεται ότι εμπλέκεται στο παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη φάκελο που είχε σταλεί στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στο τρομο-δέμα που στάλθηκε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προχώρησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου άνδρες της Αντιτρομοκρατικής?.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, καθώς σε σάκους και σε σακούλες εντοπίστηκαν δύο πιστόλια διαμετρήματος εννέα χιλιοστών με 300 φυσίγγια, πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό μηχανισμό, δύο πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη και πλήθος πυροκροτητών, χρονοδιακοπτών και άλλων υλικών.

Ο 29χρονος είχε νοικιάσει ισόγειο διαμέρισμα με ψεύτικα στοιχεία, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν οκτώ πλαστές ταυτότητες.

Αύριο Κυριακή στις 10:00 το πρωί θα οδηγηθεί στο Εφετείο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εν τω μεταξύ οι έρευνες των ανδρών της ΕΛΑΣ στο διαμέρισμα-κρησφύγετο και σε τρία ακόμα σπίτια, όπου ενδέχεται να υπάρχουν όπλα και εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 29χρονος παλιότερα είχε συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Επίσης φέρεται να έχει σχέσεις με άτομα που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Από την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 25 Μαΐου 2017, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο Λουκάς Παπαδήμος, είχε τραυματιστεί σοβαρά. O κ. Παπαδήμος είχε διακομισθεί στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλευόταν επί 36 ημέρες.

Δύο μήνες νωρίτερα, στις 16 Μαρτίου, εντοπίστηκε φάκελος με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και γράμμα-βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με συνέπεια τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου.

Οι γερμανικές Αρχές είχαν εντοπίσει γενετικό υλικό για το οποίο και ενημέρωσαν τις Ελληνικές αρχές. Την ευθύνη για τον φάκελο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Λίγες μέρες μετά, στις 20 Μαρτίου συνολικά οχτώ φάκελοι παγιδευμένοι με εκρηκτικά, πανομοιότυποι με τους δύο που εστάλησαν από τη Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ