Γενικευμένο το φαινόμενα της ανομίας - Προπηλακισμοί και επιθέσεις

Εντείνεται η ανασφάλεια των πολιτών μετά την κλιμάκωση φαινομένων ανομίας όπως προπηλακισμοί δημόσιων λειτουργών και επιθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και σε αστυνομικά τμήματα, από κουκουλοφόρους και το Ρουβίκωνα.

Αισθητή την παρουσία τους έκαναν και την Τετάρτη κουκουλοφόροι και Ρουβίκωνας. Μέλη του Ρουβίκωνα απείλησαν γιατρό του Ευαγγελισμού ότι «θα σου σπάσουμε το κεφάλι» και «θα σου κόψουμε το χέρι» προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ιατρικής κοινότητας. Στο βίντεο, που δημοσίευσε ο Ρουβίκωνας σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα, τα μέλη του απειλούν το γιατρό, τον οποίο κατηγορούν για φακελάκι.

Λίγη ώρα μετά σημειώθηκε επίθεση ομάδας περίπου 10 κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα με τους κουκουλοφόρους να πετάνε βόμβες μολότοφ και να προκαλούν φθορές σε ένα περιπολικό και ένα ΙΧ.  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι αντιεξουσιαστές όχι μόνο πέταξαν μολότοφ, αλλά έριξαν και ορυκτέλαιο στο χώρο για να συντηρηθεί η φωτιά. Την ώρα της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα βρίσκονταν επτά κρατούμενοι, και ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Η επίθεση κράτησε μόλις δύο λεπτά, με τους κουκουλοφόρους να εξαφανίζονται χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία προσαγωγή ή σύλληψη

Για πολιτική ανοχή έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος«Δεν είναι ακτιβιστές στο Ρουβίκωνα όπως έλεγε ο κ. Τζανακόπουλος» σχολίασε στον σταθμό μας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Δεν υπάρχει καμία ανεκτικότητα, κανένα αίσθημα ανοχής των πολιτών και ανομίας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. «Δεν έχει ευθύνη ο κ. Τόσκας, κάνει απολύτως καλά τη δουλειά του» ανέφερε στον σταθμό μας.

Την εκτίμηση ότι οι κουκουλοφόροι που πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης ήθελαν νεκρούς έκανε στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Ο κ. Τόσκας θα πρέπει να βγει και να εξηγήσει αν το υπουργείο πραγματικά προστατεύει τους πολίτες η αν προστατεύει τον εαυτό του» σχολίασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης διερωτήθηκε: «Έχει τσίπα ο κ. Τόσκας; Δεν είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη; Πού είναι; Να μην πάρει το μισθό του ο κ. Τόσκας… Τον θεωρείτε άξιο; Δεν υπάρχει προστασία του πολίτη».

«Το περιστατικό στον Ευαγγελισμό, ο ξυλοδαρμός των δόκιμων αξιωματικών και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού αποδεικνύουν ότι το κράτος είναι υπό διάλυση!» κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει! Υπάρχουν τα όργανα και οι ποινικές διαδικασίες για τις καταγγελίες… Αν θέλουμε να γίνουμε ζούγκλα, να έχει ο καθένας το μαχαίρι του, το πιστόλι του» είπε ο κ. Πατούλης 

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με την ατομική βία...έχουμε συμβάλλει στην αποκάλυψη περιπτώσεων χρηματισμού και παρανομιών» σχολίασε στο σταθμό μας ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος γιατρών Ευαγγελισμού.

Επίθεση από κουκουλοφόρους σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης επί της οδού Κονίτσης. Ομάδα περίπου 10 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους μετέβησαν στο τμήμα και επιτέθηκαν πετώντας βόμβες μολότοφ και προκαλώντας φθορές σε ένα περιπολικό και ένα ΙΧ. Στη συνέχεια διέφυγαν στα γύρω στενά. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, δεν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές.

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με αφορμή την επίθεση στους Ευέλπιδες, είχε αναφέρει ότι «η Αθήνα είναι ασφαλής, η Αστυνομία επιτελεί καθημερινά το καθήκον της και όλοι αυτοί που επιθυμούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να παραπλανήσουν, παίρνουν στην πράξη την απάντησή τους».

Πηγή: skai.gr