Κλείσιμο

Κουρουμπλής παραδίδει τμηματικά καθαρές ακτές, αλλά απαγορεύονται λουόμενοι

Πρώτη φιέστα του Παναγιώτη Κουρουμπλή για το Σαρωνικό, καθώς θα ακολουθήσουν τμηματικά και άλλες παραδόσεις καθαρών ακτών. Ο υπουργός Ναυτιλίας και οι συνεργάτες του, μαζί με το δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, παρέδωσαν στο κοινό τις ακτές του Παλαιού Φαλήρου. Το πότε όμως θα μπορεί ο κόσμος να κολυμπήσει θα το ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας…

«Ζήσαμε δύσκολες στιγμές» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας μάλιστα «μία εικόνα, χίλιες λέξεις».

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανακοινώσε δε ότι την Πέμπτη θα παραδοθεί και η καθαρισμένη ακτή στον Πειραιά, και πρόσθεσε ότι με στοιχεία που θα έρθουν από τις επιστημονικές μετρήσεις θα αποδειχθεί ότι προλάβαμε πάρα πολλά πράγματα. Ζήσαμε δύσκολες στιγμές και εγώ προσωπικά» πρόσθεσε.



Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε «Δεν προκύπτει πουθενά ότι έχουμε επικαθίσεις. Οι μετρήσεις στα ανοιχτά δείχνουν ότι είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα της συγκέντρωσης των πετρελαιοειδών».

Για αστοχία μίλησε ο Διονύσης Χατζηδάκης, δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου: «Αντιμετωπίσαμε το θέμα τάχιστα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στις αστοχίες πρέπει να πέφτουμε πάνω ψυχή τε και σώματι. Ενα πάθημα γίνεται μάθημα».

Στη συνέχεια μετέβησαν στο δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της εταιρείας που έχει αναλάβει την απορρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου υπέγραψαν πρωτόκολλο επιθεώρησης ολοκλήρωσης καθαρισμού και παράδοσης των ακτών.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ