Σπίρτζης: Τα κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων εντός του ΟΑΣΑ μας καθυστερούσαν

Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου οφείλονται τόσο στην κωλυσιεργία κυκλωμάτων πλαστών εισιτηρίων που δρούσαν εντός των αστικών συγκοινωνιών όσο και στους ρυθμούς της σχετικής εκπαίδευσης του προσωπικού, εξήγησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ευθύνες απέδωσε και στην ανεξάρτητη αρχή προσωπικών δεδομένων που δεν επέτρεψε την διαδικτυακή εφαρμογή που θα εξασφάλιζε την αποστολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο σπίτι. Οι ενστάσεις της ανεξάρτητης Αρχής οφείλονταν στη σύνδεση του ονόματος με τη διεύθυνση του παραλήπτη, με τον κ. Σπίρτζη να κατηγορεί τους υπεύθυνους για «επιλεκτικότητα στην αρχή προσωπικών δεδομένων» αφού στις τράπεζες επιτρέπεται η αντίστοιχη εφαρμογή.

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για κύκλωμα επιτηδείων εντός των αστικών συγκοινωνιών που επιδίωκαν την καθυστέρηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ώστε να συνεχίσουν να διαθέτουν πλαστά εισιτήρια αλλά και πλαστές κάρτες.

Ενδεικτικό είναι πως στις αρχές του μήνα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε δώσει εντολή να παραπεμφθεί άμεσα στο Πειθαρχικό για απόλυση, όποιος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ αρνείται να εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονική κάρτα.



Όπως εξήγησε, το κύκλωμα πώλησης πλαστών εισιτηρίων ενεργούσε παράλληλα και εν κρυπτώ, ακόμα και στα γκισέ των σταθμών με ξεχωριστό εργοστάσιο για την εκτύπωση των πλαστών δελτίων.

Καλώντας τους πολίτες να κάνουν υπομονή τις επόμενες ημέρες, ο κ. Σπίρτζης εξήγησε πως το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή παρά τις όποιες αρχικές δυσκολίες επειδή τα χρήματα που θα έχαναν οι αστικές συγκοινωνίες από την επιπλέον καθυστέρηση θα ανέρχονταν δεκάδες εκατομμύρια.

Η εφαρμογή απευθύνεται σε 2,5 εκατομμύρια πολίτες καθημερινά, με εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικές κάρτες και εισιτήρια, εξήγησε, διαβεβαιώνοντας πως έχει δοθεί εντολή στο προσωπικό της ΣΤΑΣΥ να διευκολύνουν για το επόμενο διάστημα όσους επιβάτες αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Για την ώρα, υπολογίζεται πως έχουν εκδοθεί περίπου 32.000 κάρτες.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας