Σπίρτζης: Για απόλυση όποιος υπάλληλος αρνηθεί να εκδώσει e-εισιτήριο

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και του σωματείου των εργαζομένων στους ηλεκτρικούς σιδηροδρόμους, μετά την πρόθεση του συνδικάτου να προχωρήσει σε παύση της έκδοσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από αύριο Πέμπτη, διατηρώντας μόνο την έκδοση του παλιού χάρτινου εισιτηρίου.

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, από το Βελιγράδι που βρίσκεται, έδωσε εντολή να καταργηθεί η έκδοση χάρτινων καρτών και να εκδίδεται μόνο η ηλεκτρονική κάρτα. Από τέλος του μήνα, σύμφωνα με την εντολή του Χρήστου Σπίρτζη εκδίδονται και επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Ο υπουργός ζήτησε ακόμα όποιος υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί την εκτέλεση των καθηκόντων και την πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών να παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και, ταυτόχρονα, στη Δικαιοσύνη.

Το σωματείο των εργαζομένων από την πλευρά του κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η οποία έχει ξεκινήσει πιλοτικά εδώ και μερικούς μήνες στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πύλες εισόδου εξόδου που έχουν τοποθετηθεί στα μέσα σταθερής τροχιάς συχνά δεν αναγνωρίζουν τα νέα, ηλεκτρονικά εισιτήρια με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε αυτήν την περίπτωση οι εκδότες στους σταθμούς δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα, καθώς θα πρέπει να διαβιβαστεί αίτημα στον σταθμό του Συντάγματος.

Το σωματείο των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ θα συνεδριάσει το πρωί της Πέμπτης προκειμένου να αποφασίσει για τις ενέργειές του από εδώ και στο εξής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις μετά την εντολή του Χρήστου Σπίρτζη.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας