Για «προσωπικούς λόγους» τραυμάτισε το δήμαρχο Ελευσίνας ο δράστης

Eν ενεργεία συμβασιούχος του δήμου Ελευσίνας είναι τελικά ο 35χρονος που τραυμάτισε στις 12.10 το μεσημέρι με μαχαίρι το δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά, ο οποίος νοσηλεύεται έκτος κίνδυνου στο Θριάσιο νοσοκομείο, τραυματισμένος στο μηρό. Ο δράστης έχει συλληφθεί, και επικαλείται για την πράξη του προσωπικούς λογούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε νοσηλευτεί στο Δρομοκαΐτειο γιατί αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο κ. Τσουκαλάς δέχθηκε δύο πλήγματα στο μηρό από το δράστη μέσα στο γραφείο του, ενώ ο δράστης προς στιγμήν διέφυγε.

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και της άμεσης δράσης εντόπισαν και συνέλαβαν το 35χρονο δράστη σε δρόμο της Ελευσίνας.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με γιατρούς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Καταδικάζουν την επίθεση Τσίπρας και Σκουρλέτης

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με μήνυμά του, καταδικάζει την επίθεση στον Γιώργο Τσουκαλά και εκφράζει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επίσης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου και του εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή του, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

"Καταδικάζουμε την επίθεση στο Δήμαρχο Ελευσίνας"

"Την επίθεση στον κ. Τσουκαλά καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ. 

"Σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας Γ. Τσουκαλά, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από επίθεση με μαχαίρι και νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

'Το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ’ ένα ανοχύρωτο περιβάλλον.

'Απέναντι στον παραλογισμό και τη βία απαντάμε με ενότητα, ομοψυχία, αλλά και ένα σαφές μήνυμα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται.

'Καλούμε, τόσο τη δικαιοσύνη, όσο και την πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δε θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Στο συνάδελφο, Δήμαρχο Ελευσίνας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στα καθήκοντα του".




Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Καραστεφανής