Κλείσιμο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καλύβια

Ολονύχτια προβλέπεται ότι θα είναι η μάχη με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Ανάβυσσο, κοντά στα Καλύβια, ώστε να περιοριστεί η πυρκαγιά και να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης προς οικισμούς της περιοχής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πλέον υπάρχουν δύο κύρια μέτωπα, ένα που κινείται νότια προς τη Σαρωνίδα, και ένα στην λοφώδη περιοχή νοτιοανατολικά. Οι φλόγες δεν απειλούν άμεσα κατοικημένες περιοχές, μολονότι στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Επί τόπου επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, ενώ 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα επιχειρεί κυρίως στο δύσβατο έδαφος στα νοτιοανατολικά. Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά σε σχέση με το απόγευμα καθώς τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί λόγω σκότους και εάν χρειαστεί θα απογειωθούν εκ νέου με το χάραμα.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν επίσης 11 εθελοντικά οχήματα, 19 δημοτικές υδροφόρες, οκτώ υδροφόρες από την περιφέρεια και δύο ακόμα μηχανήματα.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου από τις 22:00 το βράδυ ώστε να διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στη συμβολή των δρόμων Τενέδου και Ιόλης, κατά πάσα πιθανότητα μέσα σε οικόπεδο που δεν είχε καθαριστεί.

Προτεραιότητα είναι να μην απειληθούν σπίτια δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαρίλη.

Σημειώνεται πως ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται «πολύ υψηλός» τόσο σήμερα όσο και αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης αύριο είναι πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών και σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Κυκλάδες, τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία και Αρκαδία.
Πηγή: skai.gr