Κάτοικοι της Μήλου βάλλουν κατά του Δημάρχου για απορρίμματα και υδροδότηση

Προ των ευθυνών τους θέτουν οι κάτοικοι της Μήλου το Δήμο, το Υπουργείο Εσωτερικών , το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με μια επιστολή καταπέλτη στην οποία επισημαίνουν τα σοβαρά, χρονίζοντα προβλήματα στο νησί, εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου.

Τονίζουν ότι «είναι απαράδεκτο αρκετοί οικισμοί του νησιού να μην έχουν νερό επί σειρά ημερών, ενώ κάποιοι άλλοι να έχουν εντελώς ακατάλληλο για χρήση νερό κι αυτό εκ περιτροπής».

Ασκούν μάλιστα κριτική στον νυν δήμαρχο αναφέροντας ότι, παρότι είναι 7 χρόνια στη Δημαρχία, εξακολουθεί να υπάρχει θέμα σοβαρής υποβάθμισης του περιβάλλοντος και κινδύνων για την δημόσια υγεία λόγω της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων, με αποτέλεσμα μάλιστα να έχει επιβληθεί στο νησί πρόστιμο 42 χιλιάδων ευρώ από την Περιφέρεια.

Παράλληλα καταγγέλουν ότι δεν λειτουργεί η ανακύκλωση, ενώ παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση, δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων σε τακτά διαστήματα.

Τέλος, οι κάτοικοι τονίζουν ότι αρνούνται να πληρώσουν τα πάγια τέλη ύδρευσης για το διάστημα που δεν έχουν νερό. Αρνούνται να πληρώσουν τα τέλη αποχέτευσης τη στιγμή που τα λύματα δεν καταλήγουν στον βιολογικό καθαρισμό και δεν δέχονται να χρεωθούν το πρόστιμο που έχει ήδη επιβληθεί στον δήμο.

Πηγή: skai.gr