ΝΔ για Εξάρχεια: Στους μπαχαλακήδες επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις

Για παράδοση του κέντρου της Αθήνας στην ανομία και την αναρχία κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, μετά τα επεισόδια της νύχτας από αναρχικούς που προκάλεσαν τον ελαφρύ τραυματισμό δύο αστυνομικών. Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ καθιστά προσωπικά υπεύθυνο τον Αλέξη Τσίπρα για μελλοντικές ταραχές, καθώς αρνείται να αποπέμψει το Νίκο Τόσκα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται για όλους, όχι όμως για τους μπαχαλάκηδες που θέλουν να επιβάλλουν το χάος, να καίνε και να καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, να απειλούν ανθρώπινες ζωές» αναφέρει ειρωνικά η Πειραιώς, με αφορμή την απαγόρευση στην ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) να κάνει συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων το απόγευμα της Πέμπτης. 

«Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες, από την ομολογία Τόσκα ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο και από την απαγόρευση που εξέδωσε για μια νόμιμη, ειρηνική διαδήλωση των αστυνομικών και η Κυβέρνηση επέλεξε να παραδώσει το κέντρο της Αθήνας στην ανομία και την αναρχία. Οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται για όλους, όχι όμως για τους μπαχαλάκηδες (…) Συνεχείς επιθέσεις και τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ σε γειτονιές όπως το Μενίδι, οι σφαίρες σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων» προσθέτει η ΝΔ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση «αυτή είναι η αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περί ασφάλειας, ευνομούμενης πολιτείας και Κράτους δικαίου. «Η ΝΔ καθιστά τον πρωθυπουργό προσωπικά υπεύθυνο για ό,τι συμβεί, από την στιγμή που δεν “καθαιρεί” τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Το θέμα της συγκέντρωσης των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων ήταν μια προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας» επιμένει σε δήλωσή του ο Νίκος Τόσκας.
Πηγή: skai.gr