Κλιματιζόμενες αίθουσες από αύριο στους Δήμους λόγω καύσωνα

Κλιματιζόμενες αίθουσες για τη φιλοξενία, ευπαθών ατόμων, ανοίγουν από αύριο οι Δήμοι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα.

Στον Δήμο Αθηναίων, έως και την Κυριακή θα είναι ανοικτές, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Παγκρατίου, Άνω Πετραλώνων, Κολοκυνθούς, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Μελετίου και Αμπελοκήπων.

Για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο Δήμος Αθηναίων ζητεί από τους πολίτες να απευθύνονται στον τετραψήφιο αριθμό 1595.

Στον Πειραιά, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή, κλιματιζόμενη αίθουσα στο Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Επίσης, όλο το 24ωρο και μέχρι τη Δευτέρα, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης».

Εξάλλου, ειδικό κλιμάκιο του Δήμου θα ενημερώνει από αύριο τους άστεγους για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου στο τηλέφωνο 213 2022000.

Κλιματιζόμενες αίθουσες και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Κλιματιζόμενες αίθουσες στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, θα λειτουργήσουν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, από 10 πμ έως 9 μμ, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται με στόχο την αντιμετώπιση του κύματος καύσωνα που αναμένεται τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται πως την Κυριακή θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και των θερμοκρασιών που θα υπάρχουν.

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώθηκαν επίσης οδηγίες για την προφύλαξη των πολιτών ενόψει του επερχόμενου καύσωνα.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ