Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς βανδαλίζοντας το περιπολικό τους

Στο νοσοκομείο 401 με τραύματα από καδρόνι, μεταφέρθηκε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που ενεπλάκησαν με ομάδα 20 αντιεξουσιαστών πίσω από την Ευελπίδων, οι οποίοι περικύκλωσαν και επιτέθηκαν στους ένστολους και το περιπολικό τους, το πρωί.

Ήταν λίγο μετά τις 11:30 π.μ, στην οδό Μαυροματέων, πίσω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν 20 κουκουλοφόροι περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Μακροπούλου, προκαλώντας στο όχημα σοβαρές υλικές ζημιές με πέτρες και λοστούς.

Οι δύο αξιωματικοί ενημέρωσαν μέσω ασυρμάτου ότι είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν το όχημα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τους για άμεσες ενισχύσεις. Εκτός από τον ένστολο οδηγό και συνοδηγό, στο πίσω μέρος του περιπολικού του ΑΤ Μακροπούλου, καθόταν άνδρας που είχε λίγο νωρίτερα συλληφθεί.

Μόλις οι δύο αστυνομικοί βγήκαν από το όχημα, οι αντιεξουσιαστές ενεπλάκησαν μαζί τους, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο να τραυματιστεί από καδρόνι. Με τους αστυνομικούς έξω από το όχημα, οι αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να απελευθερώσουν και τον συλληφθέντα, έναν υπήκοο Μπαγκλαντές που είχε συλληφθεί για παραεμπόριο και προσάγονταν στον εισαγγελέα.

Πριν όμως προλάβουν να τον βγάλουν από το περιπολικό, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο μαζί με άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα οι αντιεξουσιαστές να τραπούν σε φυγή, βρίσκοντας καταφύγιο στο χώρο της ΑΣΟΕΕ. 

Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε λίγα λεπτά αργότερα με άλλο όχημα στην εισαγγελία.
Πηγή: skai.gr